ultrabody.dk

Hvad Er Cardio Træning

11. February 2021 Pixabay, Peter-Lomas

Cardio træning er super godt, hvis man skal i bedre form eller tabe sig. Cardio træning er konditionstræning eller kredsløbstræning og er den form for motion der styrker kredsløbet, hjertet (cardio) og dermed ens kondition. 

Hvis man går efter et vægttab er en kombination af styrketræning og cardio træning rigtig god, da man forbrænder mere, jo mere muskelmasse man har. Der findes mange forskellige former for cardio træning, så længe du har en høj puls og sved på panden og du presser dig til max, kan det kaldes cardio træning - altså træning af hjertet. 

Her kommer forskellige bud på cardio træning:

  1. Tabata - Er interval træning og er meget effektivt hvis du vil have høj puls. Det er træning med høj intensitet på kort tid. Et typisk tabata program er sat sammen af 8x20 sekunders intervaller og med 10 sekunders pause derimellem. 
  2. Kredsløbsmaskiner - Træner man i fitness center, er der flere muligheder for cardio træning. Løbebåndet, crosstraineren, konditionscyklen og stairmasteren er alle udstyret med programmer som kan hjælpe med at presse dig selv, så du kan få pulsen op. Men pres dig nu ikke for hård i starten, så du går død med det samme. Ro maskinen er også en godt redskab til cardio træning. 
  3. Sjipning - Har man ikke adgang til et fitness center og gerne vil lave cardio hjemme i stuen, er sjipning også en udmærket form for træning. For en god træning, kræver det at man har et godt sjippetov og god plads i stuen. 
  4. Løb - Er også en fin form for cardio, men sørg for at tempoet bliver sat op undervejs, så du på presser dig selv. 

God træning! 

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til artiklen. Der kan du, udover mange andre ting, købe Livets træ smykker. Dette gælder artiklen - tak for dette.