ultrabody.dk

Hvor Gammel Skal Man Være For At Komme I Fitness?

29. March 2021 Pixabay

Der findes faktisk ingen bestemte love for, hvornår man må opholde og træne i et fitnesscenter. Dette betyder selvfølgelig ikke, at de enkelte centre og kæder ikke har deres egne regler, men staten har altså ikke lavet regler på området. De restrektioner, der findes, er altså fastsat af centrene selv, og ikke myndighederne.

Hvor gammel skal man være for at komme i fitness? I de fleste fitnesscentre skal man være 14-15 år for at træne. Det er forskellige, hvilke regler de forskellige har. Hos Fitness World skal man være 14 år, for at måtte opholde sig og træne i centret. I SATS har de juniorhold, der henvender sig til børn under 14 år, imens man fra 15-17 år kan træne frit, så længe man har en underskrift fra sine forældre.

Mange eksperter mener, at det kan være skadeligt for mindre børn at lave tung styrketræning. De officielle råd går på, at man bør vente til man er udvokset. Om dette er sandt, er ikke bevist med særlig stor sikkerhed.

Dog kan der være noget om, at det er bedst at træne med kroppen i fokus indtil man er udvokset. Dette kunne være i form af løb, svømning, cykling, armbøjninger og lignende, hvor man bruger sin krop og kropsvægt til at træne.