ultrabody.dk

Hvorfor Har Man ømme Muskler Efter Træning

08. February 2021 ArtTower / pixabay

Mange kender nok til de tunge og ømme muskler efter en hård træning.

Grunden til at man blandt andet har tunge ben dagen efter en hård løbetur, skyldes at ens muskler hæver "tunge" og ømme efter et træning pas.

Træning handler om at nedbryde sine muskler, så de kan genopbygge sig selv og blive stærkere, under træning river man faktisk en masse små muskelfibre i stykker. 

Når kroppen så selv reparere de mikroskopiske overrivninger, bygger den sig endnu stærkere for at kunne klare den samme belastning næste gang.

Disse overrivninger i dine muskler, er i høj grad med til at du bliver øm dagen efter træning.

Det er normalt at blive øm efter en træning, men ømhed forekomme mest hvis man kun træner få gange så dine muskler ikke er vant til denne belastning. Det vil sige at med en regelmæssig træning, vil du ikke i lige så høj grad blive øm efter dine træninger.

Når man har ømme muskler er det ikke ensbetydende med at man ikke kan træne samme muskelgruppe igen når den er øm, man skal dog tage hensyn. Det vil sige at hvis man f.eks. har ømme ben efter at have trænet ben i fitness, så kan man ikke løbe en tur dagen efter eller to dage efter, man skal dog ikke presse sine muskler fuldt ud, da det kan medføre til skader.

Man kan have ømme muskler helt op til en uge efter en træning, dog er det mest normale at man har op til 3 dage efter et træning pas.

Hvis man gerne vil undgå at have ømme muskler når man starter på træning igen efter en længere pause eksempelvis, så er det en god ide at starte stille og rolig ud og starte med mindre belastning.   

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde, ovenstående indhold. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde Sif Jakobs . Det årsagen til at Perlen Odense får omtale i ovenstående indhold.